Öppen kroki 2

Öppen kroki (teckning efter levande modell)

Öppen kroki (teckning efter levande modell)

Kom över hos oss någon av, eller båda, lördagarna den 23:e och den 30:e maj kl.15.00-17.30!

På kroki (croquis) kommer du att skissa efter levande modell, det vill säga en människa, i längre och kortare ställningar.

Upplägg

Undervisningen är lärarledd och det betyder att du får personligt riktade råd och den vägledning som just du behöver. Vi har också korta genomgångar och diskussioner.

  1. Undervisningen hålls i 15 minuter där läraren ger en kortfattat överblick i bildteori som behandlar komposition, balans och tyngdpunkt, proportioner/relationer och skuggor/ljus
  2. Den öppna krokin omfattar ett tillfälle om två lektioner, det vill säga 2 x 45 minuter.
  3. Vi kommer att ha en kvarts rast för kaffe mellan lektionerna och under slutet av kvällen. Vi bjuder på kaffe och snacks.

Förkunskaper

Kan vara en fördel om du har tecknat lite tidigare men det är inget krav

Lärare

Lena Foroutan är legitimerad lärare i estetisk kommunikation, bild och bildteori. Lena är också aktiv konstnär och arbetar huvudsakligen med teckning och måleri. Hon har även erfarenhet av att jobba som bokillustratör.

Material

Material ingår inte i deltagaravgiften. Ta med egna mjuka blyertspennor (3B, 5B), ritkol, suddgummi och skissblock i vit eller tonat färg (A3 eller A4). Tonat papper passar t ex ritkol och blyerts.

Plats och tid

Den 23 maj  och 30 maj kl.15.00-17.30 Amiralitetsgatan, 19 A ( Centrala Majorna)