KROKI workshop

KROKI workshop (TECKNING EFTER LEVANDE MODELL)

Öppen kroki (teckning efter levande modell)

Kom över hos oss den 17:e juni kl.17.30-20.00 och öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans!

På kroki (croquis) kommer du att skissa efter levande modell, det vill säga en människa, i längre och kortare ställningar.

Upplägg

Undervisningen är lärarledd och det betyder att du får personligt riktade råd och den vägledning som just du behöver. Vi har också korta genomgångar och diskussioner.

  1. Undervisningen hålls i 15 minuter där läraren ger en kortfattat överblick i bildteori som behandlar komposition, balans och tyngdpunkt, proportioner/relationer och skuggor/ljus
  2. Den praktiska delen omfattar två timmar
  3. Vi kommer att ha en kvarts rast för kaffe mellan lektionerna och under slutet av kvällen. Vi bjuder på kaffe och snacks.

Förkunskaper

Kan vara en fördel om du har tecknat lite tidigare men det är inget krav

Lärare

Lena Foroutan är legitimerad lärare i estetisk kommunikation, bild och bildteori. Lena är också aktiv konstnär och arbetar huvudsakligen med teckning och måleri. Hon har även erfarenhet av att jobba som bokillustratör.

Material

Material ingår inte i deltagaravgiften. Ta med egna mjuka blyertspennor (3B, 5B), ritkol, suddgummi och skissblock i vit eller tonat färg (A3 eller A4). Tonat papper passar t ex ritkol och blyerts.

Betalning

Deltagaravgiften  är 290 kr. Anmäl dig genom att skicka mejl via frågeformuläret kontakta oss

Vi har ett begränsat antal platser därför behöver du anmäla dig i förväg genom att swisha 150 kr  för att reservera din plats. Resterande 140 kronor,  betalas på plats.  

Plats och tid

Fredag, den 17:e juni kl.17.30-20.00 Amiralitetsgatan, 19 A ( Centrala Majorna

 

Anmäl till kursen

Anmäl dig till kursen genom att fylla i kontaktformuläret nedan.