Målarkurs Vuxna och barn målar tillsammans

(Föräldrar med barn i åldern 8-13 år). 2/9-7/10

Kursbeskrivning 

Innehåll

Ett fantastiskt tillfälle för föräldrar och barn  i åldern 8-13 år att upptäcka olika målartekniker och konstmaterial. Deltagarna kan arbeta tillsammans med gemensamma projekt eller var och en för sig.

Läraren kommer att ge en individuell handledning och teoretisk genomgång anpassad efter barnens behov, färdigheter, intresse och ålder.

Mål

Målet med kursen är att utveckla barnens fantasi och finmotorik, väcka deras intresse och nyfikenhet till olika konsttekniker och material samt  förbättra deras koncentrationsförmåga.

Varje lektion kommer att ha följande struktur: kort föreläsning, övningar, praktiskt arbete och reflektioner.

Lärare

Lena Foroutan är legitimerad lärare i estetisk kommunikation, bild och bildteori. Lena är också aktiv konstnär och arbetar huvudsakligen med teckning och måleri. Hon har även erfarenhet av att jobba som bokillustratör.

Material

Kursmaterial ingår delvis i kursavgiften. Inför kursstart behöver ni dock själva stå för följande material: penslar, akvarellblock format A3, akvarellfärg och lufttorkande modellera.

I kursavgiften ingår: akrylfärg, tusch och  dekorationsmaterial.

Reservplats

Vill du stå på reservplats?  Kontakta i så fall gärna oss via frågeformuläret kontakta oss

Louise Munkberg
Louise Munkberg
Läs mer
Jag rekommenderar varmt denna kurs! Vi lär oss många olika moment inom måleri och lera. Upplägget och uppgifterna är bra och Lena lyckas utmana och utveckla både vuxna och barn. Dessutom är det underbart att få gå på kurs och skapa ihop med sitt barn.
Maria, Alice och Hanna
Maria, Alice och Hanna
Läs mer
Mycket bra övningar och man får prova många olika tekniker. Utmaning både för föräldrar och barn, men Lena guidar oss igenom alla övningar och vi lär oss massor. Också väldigt roligt med en aktivitet vi får dela ihop föräldrar och barn.
Anders Karlmstam
Anders Karlmstam
Läs mer
Fantastiskt initiativ! Föräldrar o barn får odla sin kreativitet tillsammans och kanske finna ett gemensamt intresse där dom kan mötas.
Jenny och Ester
Jenny och Ester
Läs mer
Att få skapa tillsammans med sitt barn är så roligt. Lena lär oss nya tekniker och vi får prova på en mängd tekniker. Både jag o min dotter har målat en del tidigare o blir fortsatt utmanade. Lena är duktig på att hitta på nytt!
Mona J
Mona J
Läs mer
Mycket bra och så kul att få jobba tillsammans med ett närstående barn. Väldigt roligt att få prova olika tekniker. Det var en hög nivå på de uppgifter vi fick både för barn och vuxen, men med bra introduktion och instruktion. Tiden flög iväg och man önskade att det hade varit lite längre. Mitt barnbarn var jättenöjd och längtade till varje tillfälle även om hon tillhör de barn som har spring i benen och myror i rumpan så önskade hon att det varat längre, alltså ett gott betyg från hennes sida oxå. Stort tack och önskar gärna att få förslag på om det kommer nya och fler kurser. Mvh Mona J
Jimmy
Jimmy
Läs mer
Roligt att måla tillsammans. Man får prova på olika tekniker och konstnärliga uttryck. Lena är bra på att ge feedback och föreslå hur man kan göra för att komma vidare med det man målar. Kul också att lära av och med andra kursdeltagare, stora som små.
Föregående
NästaAnmäl till kursen

Anmäl dig till kursen genom att fylla i formuläret nedan