Målarkurs för barn 7-10 år. Onsdagar

Kursbeskrivning 

Innehåll

På den här kursen kommer du som är mellan 7-10 år få möjlighet att prova på olika måleritekniker, teckning och skulptur. Vi kommer lära oss grunderna i de olika materialen och göra övningar som sätter igång den kreativa processen och utgår från den egna fantasin. Under kursen kommer barnen få möjlighet att i en trygg grupp utveckla sin kreativa förmåga, sitt bildspråk och sin materialkännedom. 

Vi kommer bland annat att arbeta med teckning i blyerts, kol och tusch, måleri i akryl och akvarell samt skulptera i modellera. 

Läraren kommer att ge individuell handledning och teoretisk genomgång anpassad efter dina behov, färdigheter, intresse och ålder. Vi kommer arbeta med olika teman och varje lektion avlutas med en bildgenomgång där alla får chans att berätta om sin bild.  

Varje lektion kommer att ha följande struktur: kort föreläsning/introduktion, övningar, praktiskt arbete och reflektioner. 

Lärare

Lena Foroutan är legitimerad lärare i grund- och gymnasieskolan med behörighet i estetisk kommunikation, bild och bildteori. Lena är också aktiv konstnär och arbetar huvudsakligen med teckning och måleri. Hon har även erfarenhet av att jobba som bokillustratör.

Material

Kursmaterial ingår delvis i kursavgiften. Inför kursstart behöver ni dock själva stå för följande material: penslar, akvarellblock i format A4, en plastpalett, akvarellfärg och modellera.

På plats finns papper, akrylfärg, pastell kritor, kol, färgad kartong, tusch, lim, dekorationsmaterial och annat material. 

 

Thérese
Thérese
Läs mer
I’m very happy that this art class was recommended by a colleague. My daughter really enjoys the class and she has learnt so much in a short time about different art techniques and correct proportions. The teacher is very patient and has a lot of knowledge. She also makes sure that no one is left behind even if they are making something complicated.
Iryna
Iryna
Läs mer
Det är verkligen en bra kurs! Min dotter lärde sig mycket om olika konsttekniker.
Anna
Anna
Läs mer
Johanna har gott under sommaren på den målarkursen. Hon trivdes jättebra och fick mycket lust att skapa egna små projekt hemma även på sin fritid. Kursen ger en bra grund i måleri, teckning och skulptur. Barn fick jobba i en liten grupp i vänlig och lugn atmosfär. Lena är mycket professionell och pedagogisk kursledare. Det är en givande och och lärorik kurs. Vi kommer absolut fortsätta med den kursen i framtiden.
Tajana
Tajana
Läs mer
Fantastiskt förhållningssätt till elever, för varje lektion drog vår dotter bättre och bättre. Hon har ett större intresse för konst och för det är vi tacksamma till Lena och hennes personal.
Joyce
Joyce
Läs mer
Lena is very creative and nice. She combines creativity, fun and painting knowledge really well. My daughter really like it
Maria
Maria
Läs mer
Vår dotter gillar konstkursen jättemycket för hon lär sig en massa olika tekniker vad gäller både att rita, måla med akvareller och akryl men också att skulptera. Vår dotter tycker om Lena som är både engagerad, pedagogisk och snäll.
Föregående
Nästa

Anmäl till kursen

Anmäl dig till kursen genom att fylla nedan i kontaktformuläret.