Målarkurs för barn i åldern 7-10 år. Söndagar

Kursbeskrivning 

Upplägg

På den här kursen kommer du som är mellan 7-10 år få möjlighet att prova på olika måleritekniker, teckning och skulptur. Vi kommer lära oss grunderna i de olika materialen och göra övningar som sätter igång den kreativa processen och utgår från den egna fantasin. Under kursen kommer barnen få möjlighet att i en trygg grupp utveckla sin kreativa förmåga, sitt bildspråk och sin materialkännedom. 

Vi kommer bland annat att arbeta med teckning i blyerts, kol och tusch, måleri i akryl och akvarell samt skulptera i modellera. 

Läraren kommer att ge individuell handledning och teoretisk genomgång anpassad efter dina behov, färdigheter, intresse och ålder. Vi kommer arbeta med olika teman och varje lektion avlutas med en bildgenomgång där alla får chans att berätta om sin bild.

Varje lektion kommer att ha följande struktur: kort föreläsning/introduktion, övningar och praktiskt arbete

Lärare

Lena Foroutan är legitimerad lärare i grund- och gymnasieskolan med behörighet i estetisk kommunikation, bild och bildteori. Lena är också aktiv konstnär och arbetar huvudsakligen med teckning och måleri. Hon har även erfarenhet av att jobba som bokillustratör.

Material

Kursmaterial ingår delvis i kursavgiften. Inför kursstart behöver ni dock själva stå för följande material: penslar, akvarellblock i format A4, en plastpalett, akvarellfärg och modellera.

På plats finns papper, akrylfärg, pastell kritor, kol, färgad kartong, tusch, lim, dekorationsmaterial och annat material.

 

Anmäl till kursen

Anmäll dig till kursen genom att fylla kontakformuläret

Anmäl till kursen

Anmäl dig till kursen genom att fylla nedan i kontaktformuläret.