Workshop. Lär dig att rita realistiska djur

Workshop. Lär dig att rita realistiska djur. Utflykt till Naturhistoriska museet.

Är du nyfiken på att lära dig hur man ritar realistiska djur med penna? Då är du välkommen att delta i workshopen den 8 juni kl. 17.00-19.30. Tillsammans med andra deltagare går du på en utflykt till Naturhistoriska museet att skissa olika typer av djur.

Upplägg

Undervisningen är lärarledd och det betyder att du får personligt riktade råd och den vägledning som just du behöver. Vi har också korta genomgångar och diskussioner.

  1. Undervisningen hålls i 15 minuter där läraren ger en kortfattat överblick i bildteori som behandlar komposition, proportioner/relationer och skuggor/ljus… Du får grunder även i hur man fångar karaktären, formen och strukturen hos djur.
  2. Workshopen omfattar ett tillfälle om två lektioner, det vill säga 2 x 60 minuter.
  3. Vi studerar hur man skissar djur steg för steg samt provar oss fram i grafiska tekniker såsom blyerts, gelpennor och färgpennor.
  4. Vi kommer att ha en kvarts rast för kaffe mellan lektionerna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Målgrupp
Vuxna och barn från 9 år

Lärare
Lena Foroutan är legitimerad lärare i estetisk kommunikation, bild och bildteori. Lena är också aktiv konstnär och arbetar huvudsakligen med teckning och måleri. Hon har även erfarenhet av att jobba som bokillustratör.

Material
Ta med egna mjuka blyertspennor ( 2B-10B), suddgummi och skissblock i vit eller tonat färg (A3 eller A4). Du kan även ta med bläck- och färgpennor. 

Plats och tid
Torsdag den 8 juni, kl.17.00-19.30
Naturhistoriska museet
Museivägen 10, 413 11 Göteborg